De beste wijn van Bocelli bestelt u hier

Bocelli Family Wines

Iedereen is bekend met de gouden stem van Andrea Bocelli. Maar wat niet iedereen weet; deze bijzondere man is van meerdere markten thuis. De wijnmarkt om precies te zijn. En om nog iets preciezer te zijn, de gehele Bocelli familie is al enige generaties ondergedompeld in deze traditie van wijn maken. In 1730 is de familieboerderij opgericht door Bartolomeo Bocelli en sinds die tijd verbouwt de familie granen en houdt zij vee. Daarnaast maakte de familie toen al honing, olie en wijn.

De rol van Andrea Bocelli

De grootvader van Andrea Bocelli was de eerste van de familie die het grootser aanpakte. Vanaf 1930 ging de familie op grotere schaal haar waren aan de man brengen. Uiteindelijk is het boerenbedrijf van vader op zoon doorgegeven aan Andrea en zijn broer Alberto.

Als kind speelde Andrea al veelvuldig in de wijngaarden van zijn familie en later hielp hij ook mee met het oogsten van de druivenopbrengst. Vandaag de dag maakt hij samen met zijn broer, Alberto, nog de grote beslissingen over het wijnhuis, maar is niet meer betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Wel noemt hij zichzelf de ‘officiële proever’.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top selectie van Bocelli wijnen

Andrea Bocelli mag zelf graag genieten van de Bocelli Prosecco – Extra Dry (€ 10,75) onder de klanken van Verdi’s La Traviata. Deze fles is geclassificeerd door Wine Spectator als één van de Top Tien beste Prosecco’s.

Een andere wijn van de bovenste plank van Bocelli is de Bocelli Tenor Red uit 2015 (€ 11,75). Een zorgvuldig gekozen combinatie van Cabernet Sauvignon, Merlot en Sangiovese staat garant voor de bijzondere smaaksensatie. De rijke volle geur wordt gecomplimenteerd door aroma’s van donker rijp fruit, zwarte bessen, pruimen en hints van cederhout en kastanjes.
En dan sluiten we het af met een andere bijzonderheid uit het assortiment. De Bocelli Alcide uit 2011 (€ 32,75) Deze blend van 50% Sangiovese en 50% Cabernet Sauvignon druiven staat garant voor een smaaksensatie van kersen en cacao. Een aanrader met een intens aroma van rood fruit en zachte tannines.

 

Ons advies is om je vooral te laten verrassen door de mooie, elegante wijnen van dit wijnhuis.

 

Bestel nu voor €75,- aan Bocelli wijnen en betaal geen bezorgkosten(!).

Geen reactie's

Geef een reactie