Chianti wijn

Chianti is een van de meest bekende rode wijnen uit Italië. Het gebied is gelegen in Toscane, het stukje paradijs op aarde waar men struikelt over de spectaculaire vergezichten, de glooiende cipressenheuvels en de culturele erfgoederen. De wijnregio is met 160 kilometer (gemeten van noord naar zuid) groter dan bijvoorbeeld die van de Bordeaux en biedt dan ook een heel scala aan wijnen.

Chianti’s worden voor minimaal 80% gemaakt van de Sangiovese druif, al dan niet aangevuld met andere druivensoorten.Wijnen uit deze regio worden gekenmerkt door intense aroma’s van fruit en bloemen. Een typische wijn uit deze streek heeft redelijk veel tannines maar is toch makkelijk drinkbaar, heeft een zachte afdronk en een intense kleur. Verschillen in micro-klimaten (zoals hoogte en ligging) kunnen grote verschillen veroorzaken in de kwaliteit en smaak van de wijn.

Wil je eens echt iets bijzonders drinken, probeer dan eens de Vino Nobile de Montepulciano of de Brunello di Montalcino. Dit zijn beiden geweldige rode wijnen die zich kunnen meten met de beste Grand Cru’s uit de Bordeaux. Daarnaast komen er uit deze streek diverse ‘Super Tuscans”

Solo vino heeft een uitgebreid assortiment wijnen van diverse wijnhuizen uit de Chianti streek:

Antinori
Bocelli Family Wines
Cerbaia
Gaja 
Lamole di Lamole
Tringali-Casanuova
Val di Toro
Villa Vistarenni

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN UIT DE CHIANTI STREEK
  • Uitverkocht
  • Uitverkocht
Bekijk alle wijnen uit de Chianti streek