Skip to main content

Luxe Box

Luxe Box
  terug naar overzicht
Friuli

Luxe Box

Druivenras Chardonnay en Pinot Grigio
€ 67,00 incl. btw

Aanvullende informatie

Naam Luxe Box
Regio Friuli
Wijnhuis Pierpaolo Pecorari

Omschrijving

Twee bijzondere, hoogwaardige, houtgelagerde wijnen uit Friuli, het gebied in Noordoost-Italië tegen de Sloveense grens aan, van het prachtige wijnhuis Pierpaolo Pecorari. Wijnen die culinair goed inzetbaar zijn, maar ook een beleving zijn om zo te drinken. Fraai verpakt in een luxe box met opener/kelnersmes en een VacuVin vacumeerpomp om de wijn langer te bewaren na opening. Perfect als cadeau of relatiegeschenk.

Pierpaolo Pecorari OLIVERS PINOT GRIGIO 2018: Een mooi geconcentreerde, volle, houtgelagerde Pinot Grigio met kruidigheid, rijp fruit en een lange, mineralige afdronk. De vergisting vindt plaats op eikenhouten vaten. Vervolgens wordt de wijn 9 maanden op zijn eigen gist bewaard waarbij de droesem wekelijks wordt omgeroerd (bâtonnage); dit geeft extra smaak, rondeur en ‘vettigheid’ aan de wijn. Na de botteling rust de wijn nog 7 maanden op fles. De wijn is frisromig, complex en heeft veel body. Je proeft rijpe peer, perzik en tropisch fruit, kruidigheid en een vleugje vanille van de houtrijping. 4 sterren Vivino. Mooi bij romige pasta- en vis- en lichtere vleesgerechten. Deze prachtige ‘Riserva’ heeft een bewaarpotentieel van zeker 5 jaar.

Pierpaolo Pecorari SORJS CHARDONNAY 2018: Een volle, houtgelagerde Chardonnay die maar liefst 4 sterren krijgt op Vivino. De druiven vergisten spontaan met de natuurlijke gisten in vaten van Slavonisch eikenhout. De wijn verblijft na de fermentatie nog 9 maanden op de fijne gisten, waarbij bâtonnage (het omroeren van de lie) voor nog meer rondeur en een boterig vetje zorgt. Mooie aroma's van rijp tropisch fruit, toast, specerijen en kruidigheid en een hint van vanille. Mooi bij romige (vis)gerechten en risotto. Deze prachtige ‘Riserva’ heeft een bewaarpotentieel van 10 jaar.

Laatst door u bekeken

Pierpaolo Pecorari

Friuli

Luxe Box

Luxe Box
Pierpaolo Pecorari
67,00

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events