Skip to main content

Terra Moretti

  terug naar overzicht
De Franciacorta’s van Bellavista kunnen wedijveren met de beste Franse Champagnes. De mousserende wijn (spumante) wordt hier op exact dezelfde wijze geproduceerd als een traditionele Champagne. Franciacorta wordt dan ook beschouwd als Italiës meest prestigieuze en hoogwaardige mousserende wijn.

Bellavista werd in 1977 opgericht door Vittorio Moretti die grote mogelijkheden zag voor de productie van mousserende wijnen in dit wijngebied in Lombardije, niet ver van Milaan. Bellavista beschikt over 108 hectare wijngaarden die zijn beplant zijn met de druivenrassen chardonnay, pinot blanc/bianco en pinot noir/nero. Daarnaast is een kleine 10 hectare gewijd aan cabernet, merlot, barbera en nebbiolo voor de stille wijnen.

Alle druiven van Bellavista worden met de hand geplukt en geselecteerd. De mousserende wijn (spumante) wordt op exact dezelfde wijze geproduceerd als een traditionele Champagne, volgens de metodo classico, oftewel met een tweede vergisting op fles. De wijnen rijpen minimaal drie jaar ‘sur lie’ voordat ze de kelder mogen verlaten.


Bellavista maakt deel uit van de Terra Moretti wijngroep. De Terra Moretti wijngroep is van de familie Moretti, die meerdere wijnhuizen bezit: Contadi Castaldi, Sella&Mosca, Bellavista, Teruzzi, Petra en Acquagiusta. De zes wijnhuizen zijn te vinden in drie regio's en zijn alle zes op een eigen manier uniek en verschillend.

De Moretti's hebben zich altijd ingezet voor het verbeteren van de gebieden met de hoogste roeping voor wijnbouw. Ze geloven daarbij in het belang van het land, dat een erfgoed is dat moet worden beschermd, gewaardeerd en doorgegeven aan nieuwe generaties. Daarom gaat het zoeken naar nieuwe wijngaarden bij hen gepaard met het uitgebreid onderzoeken van de geschiedenis, de geologische kenmerken, het microklimaat en alle uitzonderlijke natuurkenmerken van het desbetreffende land. Het gaat er immers om de juiste omgeving te vinden om iets unieks te creëren: prachtige wijn, die niet alleen als product maar ook als herinnering in de loop van de tijd zal blijven bestaan.


Shop de wijnen van Bellavista

Bellavista

Lombardije

Alma Gran Cuveé

Alma Gran Cuveé
Bellavista
30,00
Bellavista

Lombardije

Bellavista Brut Teatro Alla Scala 2014

Bellavista Brut Teatro Alla Scala 2014
Bellavista
45,00
Bellavista

Lombardije

Bellavista Vittorio Moretti Riserva 2013

Bellavista Vittorio Moretti Riserva 2013
Bellavista
95,00
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events