Bocelli Family Wines

Het wijnhuis van Bocelli is gelegen in Lajatico tussen de prachtige Toscaanse heuvels, vlakbij San Gimignano. Hier wordt al meer dan 3 generaties lang wijn gemaakt. En niet zomaar wijn, integendeel, echt fantastische witte en rode wijnen. De familie Bocelli werkte hier vroeger voor Prins Corsini. Beetje bij beetje kocht men deze grond en bouwde een huis. Sandro (de vader van Alberto en Andrea) was helemaal stapelgek op het land, op de grond en hij gaf zichzelf (net als zijn vader Alcide) helemaal aan het land.

Andrea Bocelli (één van de beroemdste operazangers ter wereld) blijft zich samen met zijn broer Alberto, moeder Edi, en schoonzuster Cinzia, inzetten voor het maken van geweldige wijnen maar op zeer kleine schaal. Het landgoed bedraagt ongeveer 120 hectare, waarvan een klein deel is bebost en waarbij het andere deel aangeplant is met druivenstokken en olijven. Op jonge leeftijd werd Andrea blind maar hij heeft de hele wereld geïnspireerd met zijn muziek. Waarschijnlijk heeft hij zich meer dan wie dan ook ingezet om opera bij het grote publiek populair te maken. Hij heeft een gave voor veranderen van het oude in het nieuwe maar hij blijft trouw aan zijn afkomst.

Van cruciaal belang voor de geloofwaardigheid van het wijnhuis van de familie zijn hun wijnen van een zeer hoog niveau met veel structuur en geconcentreerd fruit dat zelfs de meest kritische Toscaanse wijnliefhebber zal bekoren. De oenoloog Paolo Caciorgna is één van de meest gerespecteerde wijnmakers van Toscane. Alle druiven worden met de hand geselecteerd uit enkele van de beste wijngaarden in de beroemde Morellino streek van Toscane. Hij maakt wijnen die fris, elegant en heerlijk zijn – perfect voor dagelijks plezier. In Veneto wordt er in samenwerking met de familie Trevisiol (het langst lopende familiebedrijf in Valdobbiadene)  prachtige Prosecco’s geproduceerd.  Alle Bocelli Family Wines worden met de hand geoogst, zonder irrigatie of gebruik van pesticiden.

Lees meer over de regio Veneto

Broeder Alberto, die ook een architect is, ontwierp een prachtige kelder, en heeft het ouderlijk huis verbouwd tot een opmerkelijke mix van antieke charme met moderne accenten. De wijnen zijn vergelijkbaar met de muziek van Andrea en de architectuur van Alberto, klassieke en tijdloos, gemaakt in een bescheiden, moderne stijl.

Andrea Bocelli heeft een nieuwe project met de Andrea Bocelli Foundation en ondersteunt de ziekenhuisafdelingen tijdens de COVID-19-noodsituatie.

Kijk hier het Andrea Bocelli “Music For Hope” concert op 1e Paasdag 2020

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN VAN WIJNHUIS BOCELLI
Bekijk alle wijnen van Bocelli Family Wines