Cantine St. Pauls Kellerei

Alto Adige

Wijnen uit Alto Adige

Lees meer over de regio Alto Adige

St. Pauls in Eppan is één van de oudste geregistreerde parochies in Zuid-Tirol. De kerk, ook wel bekend als de “Kathedraal in het Platteland” werd gebouwd op initiatief van de vele adellijke families, gegoede burgerij en rijke boeren. Al vele eeuwen wordt hier wijn geproduceerd getuige de talloze archeologische vondsten in de Upper Etsch vallei. De Romeinen beschrijven dit gebied en de wijnen al zeer gedetailleerd. Tijdens de Hoge Middeleeuwen wedijveren Beierse kloosters over het eigendom van de wijngaarden. Dankzij de uiterst gunstige klimatologische omstandigheden en de uitstekende bodem, werd hier wijn geproduceerd voor de viering van de mis. Het druivensap was een bron van inkomsten – in de vorm van belastingen – voor edelen en de kerk. Eigendom van een wijngaard werd altijd gezien als een prestigieuze en veilige investering. Onder invloed van de Italiaanse Renaissance, werden hier vele middeleeuwse huizen uitgebreid of omgebouwd tot statige wijnhuizen.

De St. Pauls coöperatie is door 36 wijnboeren opgericht in 1907. In 1914 is het aantal leden gestegen tot 60. De kelders worden uitgerust met moderne machines en een Saurer vrachtwagen werd gekocht in 1920, één van de eerste vrachtwagens in Zuid-Tirol. In 1967 bestaat de coöperatie uit 162 leden en wordt er een volledig geautomatiseerde bottelarij aangeschaft. In 1992 viert de coöperatie het 85 jarige jubileum en wordt de verkoopruimte omgebouwd tot moderne vinotheek. Sinds 1997 wordt St. Pauls Kellerei geleid door Leopold Kager met als motto “Oude waarden met nieuwe technologie levert de beste resultaten”.

Er wordt voortdurend gWitte wijn Alto Adigeestreefd naar harmonie tussen traditie en moderne technieken in de wijngaard en kelder met als doel het ontwikkelen van bijzondere kwaliteit en wijnen met een onderscheidend vermogen. Aan de ene kant wordt de kelder gekenmerkt door traditie en cultureel erfgoed, anderzijds door moderne technologie. Nieuwe roestvrijstalen tanks tussen oude muren, dat is symbolisch voor de interactie tussen oud en nieuw. De kunst ligt in het bereiken van de juiste balans.

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN VAN WIJNHUIS CANTINE ST. PAULS KELLEREI
Bekijk alle wijnen van wijnhuis Cantine St. Pauls Kellerei