Wijnpakket Zuid-Italië in geschenkverpakking

 59,50

Speciaal voor dit najaar hebben we een aantrekkelijk geprijsd wijnpakket samengesteld uit ons assortiment.
3 met zorg geselecteerde wijnen uit Zuid Italië voor een zeer aantrekkelijk prijs van 
€39,00 inclusief geschenkverpakking 

 

1 fles Tenute Rubino Primitivo Punta Aquila 2015 
In 1967 ontdekte een wetenschapper dat Primitivo en de Californische druif zinfandel bijna identiek zijn. Beide stammen af van de Kroatische druif Tribidrag. In Apulië zorgt de warmte voor een mooie rijpheid. Na de oogst laat Tenute Rubino de wijn 4 maanden op Frans eikenhout rijpen. Een hartverwarmende wijn met veel rijp donker fruit.

1 fles Mimmo Paone Malvasia Secco 2017 
Een heerlijke droge witte wijn van het Siciliaanse eiland  van de druivensoort Malvasia. De naam Malvasia is afgeleid van Monemvasia, een havenstad op de Peloponnesos in Griekenland. Van hieruit werd in de middeleeuwen grote hoeveelheden goudgele, lichtrode maar behoorlijk alcoholische zoete wijn werd verscheept. Er zijn vele varianten van deze druivensoort, Mimmo Paone maakt er een droge, aromatische  en zeer verfrissende wijn van.

1 fles Santa Maria la Palma Cannonau 2016
De Cannonau druif werd in de 14e eeuw door de Spanjaarden in Sardinië geïntroduceerd. De druif is identiek aan de Grenache uit Frankrijk en de Garnacha uit Spanje. Op Sardinië zijn de omstandigheden en de kenmerken echter totaal verschillend. Door de warmte ontstaat hier een geconcentreerdere en intensere wijn.

 

BESTEL DIRECT deze selectie prachtige wijnen, nu voor €39,00