Skip to main content

Valentijn en Wijn

  terug naar overzicht
7 Februari 2019
Valentijnsdag wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Het is dé dag waarop geliefden samen de liefde vieren. Ook is er de mogelijkheid om je verborgen verliefdheid bekend te maken. Wat is er mooier dan dat te doen onder het genot van een mooie fles wijn?

De naam Valentijnsdag is een afleiding van de bisschop Sint Valentines uit Terni in Italië. De priester Valentines leefde in de 3e eeuw in Rome en deed veel goeds voor de armen, oude van dagen en zieken. Naast voedsel en medicijnen schonk hij bloemen uit de kloostertuin. Mensen die hem om raad vroegen (vaak jonge stelletjes) gaf hij altijd een bloem mee als symbool van trouw en liefde.

Zo werd Valentijnsdag een dag om iemand een bloemetje of cadeau te geven.
In 496 riep Paus Gelasius 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

Wat drinken we op valentijnsdag?

Rood is de kleur van de liefde en een goede, rode Italiaanse wijn is voor deze dag een uitstekende keuze, zeker gezien de Italiaanse oorsprong van Valentijnsdag.
Een mooie wijn verhoogt de liefdesvreugde of geeft je de moed om te vertellen dat je van iemand houdt.

Solovino heeft een mooie wijn geselecteerd van het wijnhuis Bocelli.
De wereldberoemde operazanger Andrea Bocelli zingt vaak over de liefde en zijn broer werkt met veel liefde in de wijngaarden van de familie.

In het glooiende platteland in de buurt van Pisa staat een bijzonder openlucht amfitheater, bekend als de theater van de stilte “teatro del silenzio”. 364 dagen per jaar is hier een ongerepte stilte met alleen de geluiden van de natuur. Maar elke zomer wordt deze stilte één dag verbroken door een concert van tenor Andrea Bocelli.
Met vrienden uit de hele wereld viert hij het leven, de liefde en de komende oogst.

Tenor Red is een eerbetoon van de familie Bocelli aan deze bijzondere tijd, een Super Tuscan gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Sangiovese.

  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events