Bij wijnhuis Fontanabianca hebben ze duidelijke ideeën over wijn. Volgens hen is de kwaliteit nauw gerelateerd aan het terroir van de Neive-regio in Piemonte. Vanaf 1969 produceren Franco Pola en Ottavio Ferro hier wijnen van lokale druivenrassen, al voordat hun wijnhuis de naam Fontanabianca, 'witte fontein', kreeg. Aldo Pola en Bruno Ferro zetten het werk van hun vaders met veel plezier en passie voort.
De filosofie van Fontanabianca komt voort uit de gedachte dat producenten de eerste consumenten zijn. Aldo en Bruno willen wijnen maken die de smaken en geuren van het terroir van Neive het best vertegenwoordigen. De kalk-kleiachtige bodem levert de perfecte druiven om geparfumeerde, elegante en volle wijnen te produceren. De kunst is om deze eigenschappen nog beter tot uitdrukking te laten komen door de werkzaamheden in de wijngaard en in de kelder.
Fontanabianca werkt biologisch en er wordt handmatig geoogst. De 14 hectare aan eigen wijngaarden zijn toegewijd aan de teelt van nebbiolo, dolcetto, barbera en arneis.