Skip to main content

Alto Adige

 
  terug naar overzicht

Alto Adige is één van de kleinste wijnbouwgebieden van Italië. Het ligt in het noordoosten en wordt ook wel Zuid-Tirol genoemd. Van de bevolking spreekt ongeveer zestig procent Italiaans en veertig procent Duits.

Al vele generaties lang staat Alto Adige garant voor unieke wijnen van hoge kwaliteit. Het is een regio met een grote verscheidenheid aan wijnen met een jaarlijkse productie van 350.000 hl. Uit archeologische opgravingen blijkt dat hier al wijn werd gemaakt lang voordat de Romeinen de Adige-vallei bezetten. Veel verschillende volkeren hebben zich in de loop der tijd in deze regio gevestigd.

De wijngebieden liggen tussen de Dolomieten rond Bolzano in het noorden tot aan het zuidelijker gelegen Trentino. Hiertussen loopt de Strada del Vino, oftewel Weinstrasse. In totaal zijn er ongeveer 5127 ha met wijngaarden beplant in de Alto Adige. Ongeveer 2/3 van de wijnproductie komt van coöperaties. Van de totale wijnproductie in deze regio heeft maar liefst 98% een DOC-classificatie.

De regio heeft maar liefst 300 dagen zonneschijn per jaar. Een gemiddelde temperatuur van boven de 18 graden met flinke schommelingen tussen dag- en nachttemperaturen tijdens het groeiseizoen. Het resultaat zijn frisse, elegante rode en witte wijnen.

Wijnhuizen uit deze regio

  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events