Cantina Tollo

Druiventeelt en wijnconsumptie heeft oude en diepe wortels langs de kust van de Adriatische Zee en de Abruzzen. In de Romeinse tijd werd hier de wijnbouw ontwikkeld en verbeterd. In de Tollo omgeving, zijn resten gevonden die getuigen van het vroegere bestaan van oude Romeinse “Villae Rusticae”, de eerste voorbeelden van grote georganiseerde agrarische bedrijven waarbinnen de wijngaarden de voornaamste rol speelden.

In 1960 wordt Cantina Tollo opgericht, dankzij het initiatief van een kleine groep enthousiaste wijnboeren, gemotiveerd door de wens om een oude traditie voort te zetten met aandacht voor innovatie en kwaliteit. Momenteel zijn er 840 leden en in totaal 3100 hectare aan wijngaarden. De wijnen uit de Abruzzen beleven een hausse, dankzij de steeds hogere kwaliteit en een groot project dat gewijd is aan het bevorderen van de regio en de inheemse druivensoorten. Cantina Tollo speelt een belangrijke rol in deze positieve ontwikkeling. Het Vigneto Avanzato ( progressieve wijngaard) project werd ontwikkeld; de leden worden per hectare i.p.v. hoeveelheid druiven betaald. De focus ligt op de kwaliteit en niet op de kwantiteit, waardoor de werkwijze in de wijngaard flink veranderde.

Cantina Tollo is een van de belangrijkste Italiaanse producenten van biologische wijn. Het bedrijf heeft begin sinds 1990 haar beleid hierop gericht, toen de eerst richtlijnen van de EU bekend werden gemaakt. In 1997 was het bedrijf de eerste in de Abruzzen, en één van de eerste in Italië, die het Europese certificaat van kwaliteit ontving. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol; geluidsreductie, emissiereductie en waterzuivering liggen ver onder de minimale wettelijke grenzen.

Passie, inzet en toewijding zijn gedeelde waarden voor alle leden van Cantina Tollo. Sinds 1990 importeert Solo Vino de wijnen van deze bijzondere coöperatie exclusief naar Nederland.

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN VAN WIJNHUIS CANTINA TOLLO
Bekijk alle wijnen van wijnhuis Cantina Tollo