Plani Arche

Het wijnhuis Plani Arche ligt op de Martani heuvels van de regio Montefalco in Umbrië. Al 2 generaties worden hier uitzonderlijke wijnen gemaakt van inheemse druivensoorten als Grechetto, Sagrantino, Trebbiano en Vernacia.

Italiaanse wijnen van wijnhuis Plani Arche

Lees meer over de regio Umbrië

Er wordt volledig biologisch en biodynamisch gewerkt. De basis principes zijn het verbouwen van goede, gezonde en natuurlijke producten met respect voor het milieu. Alles wat gebruikt wordt dient van organische of natuurlijke aard te zijn, en niet synthetisch of chemisch. Dit agrarische model werd begin vorige eeuw ontwikkeld door de filosoof Rudolph Steiner.

Roberto en Elena van het familie bedrijf Plani Arche zijn altijd op zoek naar eenvoudigere, efficiëntere en duurzame manieren om i8 Fontanabianca_smalln hun wijngaarden te werken. Er worden geen tractors maar werkpaarden ingezet voor het omploegen van de grond, andere planten en gewassen zoals peulvruchten leveren biodiversiteit. De ganzen eten het “ongedierte” en het “onkruid”. Ware wijn wordt in de wijngaard gemaakt en Plani Arche levert zeer bijzondere en pure wijnen.

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN VAN WIJNHUIS PLANI ARCHE
Bekijk alle wijnen van wijnhuis Plani Arche