Het eerst beschreven document van Villa Ca' Vendri in Veneto dateert uit 1255, wanneer het eigendom overgaat van de familie Visconti naar het Benedictijner klooster van San Michele. De naam is afgeleid van een abdij uit de 13e eeuw: 'Mater Anna'. Het huidige gebouw dateert uit 1400, terwijl de fresco’s op de binnenmuren en de adellijke kapel dateren uit de 16e eeuw (de school van Paolo Caliari, bekend als de 'Veronese'). In dit gebied vlak buiten Verona wordt al vele eeuwen wijn gemaakt.
Ca' Vendri maakt traditionele wijnen volgens de 'metodo appassimento' van de lokale, inheemse druivenrassen: corvina, rondinella en molinara. Deze methode is per ongeluk ontdekt bij het maken een zoete Recioto wijn. Het vat werd vergeten, waardoor de wijn opnieuw ging gisten en er een droge en zeer alcoholrijke versie ontstond: de geboorte van de Amarone! De druiven voor Amarone worden na de oogst in speciale ruimtes gedroogd. Hierdoor bevatten ze een relatief hoge concentratie aan suiker. Na de vergisting en persing rijpt de wijn eerst op eikenhouten vaten en vervolgens verder op fles.
De Ripasso wordt ook wel de 'kleine Amarone' genoemd. Hierbij krijgt de gewone rode wijn nog een tweede vergisting samen met de geperste druivenschillen van de Amarone om de wijn extra concentratie en kracht te geven.