Skip to main content

De Marken

 
  terug naar overzicht

De Marken (Le Marche) ligt halverwege Italië aan de Adriatische kust. Het is een regio met prachtige bergen, heuvels en rivieren die van de Apennijnen naar zee stromen.

Het is een relatief groen, heuvelachtig gebied met oude stadjes en bekende badplaatsen. De hoofdstad is Ancona, die dankzij de grote haven ook de belangrijkste stad is. Door de bergketen van de Apennijnen zijn de gebieden aan de oostelijke kant van Italië geïsoleerd van die aan de westkant van het land. Veel ontwikkelingen die elders in Italië plaatsvonden, zijn aan de Marken voorbijgegaan. Jarenlang leken deze wijnen voorbestemd om gedronken te worden door de lokale bevolking en de – voornamelijk Italiaanse – toeristen aan de Adriatische kust. Maar inmiddels is ook in deze regio, zoals in zoveel Italiaanse wijnstreken, een kwaliteitsslag gemaakt.

De wijngaarden liggen op kalkrijke kleibodems op de hellingen van de heuvels en de bekendste wijn uit de Marken is de Verdicchio dei Castelli di Jesi: een frisse, kruidige witte wijn van de verdicchio-druif uit het gebied rond het stadje Jesi.

Wijnhuizen uit deze regio

  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events