Skip to main content

Emilia-Romagna

 
  terug naar overzicht

Emilia-Romagna wordt wel ‘de buik van Italië’ genoemd. Het is een belangrijke gastronomische streek en een aparte wijnregio. Deze regio is een zeer vruchtbare vlakte die als een driehoek tussen de Po, de Adriatische Zee en de Apennijnen ligt.

De streek heeft een eigen microklimaat: de wijngaarden op de heuvels liggen grotendeels op het noordoosten, waardoor ze weinig klimaatinvloed vanuit het zuiden hebben. Er is een sterke invloed van de noordelijke winden die over het vlakke land komen. Vooral in het voorjaar en in de winter is het er vaak koud en mistig. Door deze weersinvloeden maakt men hier veelal frisse, lichte wijnen.

De Lambrusco is een van de bekendste populaire wijnen, rood met een zachte mousse, de wijnen zijn gemaakt van de Lambruscodruif. Een deel van deze wijn heeft de DOC-status, een deel heeft geen herkomstaanduiding.

Wijnhuizen uit deze regio

  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events