Sicilië

SicilieSicilië is een eiland en een autonome regio van Italië in de Middellandse Zee. De Oud- Griekse naam Trinakria betekent “het eiland met de drie punten“.

Sicilië is een andere wereld. Een prachtig eiland, met een rijke geschiedenis, waarin wel 10 vreemde volken een rol hebben gespeeld. De Grieken, Moren en Noormannen hebben het eiland groot gemaakt.

Al 13 eeuwen voor het begin van onze jaartelling, in de tijd van de Feniciërs, werd hier al wijn gemaakt. Het eiland heeft de meeste wijngaarden (130.000 ha.) van Italië. De productie in hectoliters ligt echter op de derde plaats, na Apulië en Veneto. Dit als gevolg van een drastische productieverlaging in de wijngaard en het gebruik van moderne vinificatietechnieken in de kelders. Dit allemaal om de kwaliteit van de wijnen te optimaliseren. Grote, hypermoderne wijnbedrijven en kleine traditionele wijnboeren werken hier naast elkaar. Bijna 75 % van de wijnbouw op Sicilië in handen is van coöperaties. Een groeiend aantal individuele boeren richt zich op de productie van kwaliteitswijn.

Wijnhuizen uit de regio Sicilië

Donnafugata
Caravaglio
Mimmo Paone
Petrosino Vini

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN UIT DE REGIO SICILIE
  • Uitverkocht
Bekijk alle wijnen uit de regio Sicilië