Skip to main content

Tenuta dell’Ornellaia

  terug naar overzicht

Tenuta dell'Ornellaia is het wijnhuis van de legendarische, door Cabernet Sauvignon gedomineerde Super Tuscan: Ornellaia. In 1981 vestigde markies Lodovico Antinori in Bolgheri, bij de Toscaanse kust, zijn Tenuta dell'Ornellaia. Met als doel: in de 70 hectare wijngaarden een prestigewijn produceren die een uitdrukking is van het unieke terroir. Het werd een blend van Cabernet Sauvignon, aangevuld met Merlot, Cabernet Franc en in sommige jaren ook iets Petit Verdot – en dus zonder Sangiovese, waar Toscane van oudsher om bekend stond.

Ornellaia werd een begrip en een iconische ‘Super Tuscan’. Sinds 2005 is het estate in het bezit van Marchesi de' Frescobaldi. Estate Director Axel Heinz was eerder dat jaar in dienst gekomen als wijnmaker.

Ornellaia’s productiefilosofie draait om een obsessie met perfectie – op alle niveaus. Elke keuze die gemaakt wordt is van het allergrootste belang en draait om aandacht voor het kleinste detail. Nergens wordt ooit voor de makkelijke of snelle weg gekozen, waardoor Ornellaia elk oogstjaar weer de allerhoogste kwaliteit bereikt, ongeacht de specifieke weerscondities van dat jaar. Elk jaar is Ornellaia anders en een unieke uitdrukking van zijn oogstjaar, maar elk jaar heeft de wijn dezelfde extreem hoge kwaliteit.

Tenuta dell'Ornellaia is ook eigenaar en producent van Masseto, de Pétrus van Italië. Al vanaf zijn begin in 1986 is deze wijn zo mogelijk nog prestigieuzer dan de Ornellaia. 100-puntenscores van Robert Parker versterkten die positie. De Masseto is een single vineyard wijn van 100% Merlot. Hij wordt geproduceerd in de 7 hectare grote Masseto wijngaard, die getypeerd wordt door de kleibodem waar de merlot zo van houdt. Sinds 2012 wordt er biologisch gewerkt. Ook hier is Axel Heinz de Estate Director en hoofdwijnmaker.

Shop de wijnen van Tenuta Dell'Ornellaia

Tenuta Dell'Ornellaia

Toscane

Ornellaia 2002

Ornellaia 2002
Tenuta Dell'Ornellaia
350,00
Tenuta Dell'Ornellaia

Toscane

Ornellaia 2007

Ornellaia 2007
Tenuta Dell'Ornellaia
410,00
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events