Skip to main content

Apulië

 
  terug naar overzicht

Apulië is een regio in Zuidoost-Italië gelegen aan de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Het gebied staat beter bekend als de hak van de Italiaanse laars. De hoofdstad is Bari. Het is de voornaamste producent van olijven maar in de streek Salento wordt ook veel wijn verbouwd.

In het verleden kwamen hier vooral veel blends vandaan, ofwel wijnen van verschillende druivenrassen. Deze wijnen werden vaak in andere delen van Italië, maar ook in het buitenland, gebruikt om de eigen wijnen mee te versterken. De afgelopen jaren zijn er veel investeringen in dit gebied gedaan en richt men zich meer op de productie van kwaliteitswijn. Kwantiteit staat niet langer meer op de eerste plaats. Door haar gunstige ligging, het overwegend heuvelachtige landschap en de goede bodemkwaliteiten, die variëren van kalk- en kleihoudend tot zanderig, kunnen er in Apulië uitstekende wijnen gemaakt worden. De regio telt dan ook maar liefst 25 DOC-zones.

Met de stijgende vraag vanuit het buitenland naar cépage-wijnen (wijnen van één bepaald druivenras) is een begin gemaakt met de herwaardering van de eigen inheemse druivenrassen zoals Negroamaro en Primitivo.

Wijnhuizen uit deze regio

  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events