Santa Margherita

Italiaanse wijnen van wijnhuis Santa Margherita

Lees meer over de regio Veneto

Santa Margherita Wine Group werd opgericht door graaf Gaetano Marzotto in 1935 in Oost-Veneto. Hier ligt een uitgestrekte vlakte waar al vele eeuwen druiven worden verbouwd. In de Romeinse tijd stond dit gebied al bekend als de “wijngaard van Rome” en later van de Republiek Venetië. De bodem bestaat uit mineraalrijke en kleiachtige grond. In het noorden beschermd door de Pre-Alpen, met een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee. De druiven die er groeien zijn sterk met veel smaak en karakter.Santa Margherita winecellar

Santa Margherita Wine Group heeft altijd geïnnoveerd en geïnvesteerd in technologische ontwikkeling, kwaliteit en duurzaamheid. De zorg voor het milieu is één van de onderscheidende kenmerken. Een mooi voorbeeld is de productie van een C02 neutrale Pinot Grigio.

Inmiddels bezit het bedrijf wijngaarden in een aantal van de mooiste regio’s: Oost-Veneto, de Conegliano-Valdobbiadene heuvels, Alto Adige, Lombardije, Toscane en Sicilië. Van Noord tot zuid maakt Sante Margherita wijnen met respect voor de vele “terroirs” van Italië.

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN VAN WIJNHUIS SANTA MARGHERITA
Bekijk alle wijnen van wijnhuis Santa Margherita