Leone de Castris

Italiaanse wijn van Wijnhuis Leone de Castris

Lees meer over de regio Apulië

Het wijnhuis Leone de Castris is gevestigd in Salice Salentino, een klein dorp in de streek Salento. Het is opgericht in 1665 door de Spaanse hertog Oronzo, Graaf van Lemos, in de Italiaanse regio Apulië. Het dorp is rijk aan wijngaarden en olijfboomgaarden. Aan het begin van de 19e eeuw produceerde Leone de Castris voornamelijk massawijnen, die naar Amerika en Duitsland geëxporteerd werden.

In 1925 starten Piero en Lisatte Leone de Castris met het produceren van kwaliteitswijnen. Vanaf dat moment wordt er veel geïnvesteerd in de wijngaarden en de wijnkelder. Hun missie is om de hoogste kwaliteit producten mogelijk te maken die het land vertegenwoordigen waar ze zijn geboren en getogen. In 1943 produceren zij Leon Castris “Five Roses Rosato”. De eerste rosé gebotteld in Italië en de eerste die verkocht werd in Amerika.tenute_cagnazzi

Het domein telt momenteel 500 hectare wijngaarden gelegen in Lecce, Brindisi en Taranto. Naast hun beroemde rosé, produceert dit wijnhuis een breed scala aan rode en witte wijnen. Vele hiervan hebben over de hele wereld prestigieuze prijzen gewonnen.

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN VAN WIJNHUIS LEONE DE CASTRIS
Bekijk alle wijnen van wijnhuis Leone de Castris