Skip to main content

Ca' del Bosco

  terug naar overzicht
De geschiedenis van Ca’ del Bosco begon in het midden van de jaren 60 toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca’ del Bosco genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot Annamaria’s zoon, Maurizio Zanella, om hier een wijngaard te planten. Dit werd het begin van een reeks legendarische (mousserende) wijnen. Het streven naar perfectie stond vanaf het begin centraal. Dit werd aangevuld met hard werken, veel onderzoek en enthousiasme.

Na een tocht door de ondergrondse caves van de Champagne besloot Maurizio Zanella om ook Italiaanse premium mousserende wijnen te gaan maken. Ca’ del Bosco lanceerde zijn eerste witte wijn 'Bianco di Franciacorta' in 1973 en zijn eerste rode wijn 'Rosso di Franciacorta' in 1977. Vanaf het moment dat Maurizio Zanella besloot om een 'chef de cave' aan te trekken, maakte Ca’ del Bosco ook geweldige bubbels. Het is de spumante van Ca’ del Bosco die Franciacorta zo beroemd heeft gemaakt om zijn uitstekende mousserende wijn. De eerste 3 'spumanti' werden gemaakt in 1976: de Brut, de Dosage Zéro en de Rosé. De 90 Chardonnay wijngaarden van Ca’ del Bosco zijn gelegen in Erbusco, Adro, Cazzago San Martino, Corte Franca, Iseo en Passirano. Daarnaast zijn er 17 Pinot Noir wijngaarden, gelegen in Erbusco, Provaglio d’Iseo en Passirano en ook 3 Pinot Blanc wijngaarden in Passirano.

Maurizio Zanella speelde een grote rol binnen de Italiaanse wijnrenaissance van de afgelopen decennia. Zijn werk heeft ertoe geleid dat het gebied Franciacorta in 1995 de DOCG-status verwierf. Die status geldt alleen voor de mousserende wijnen gemaakt volgens de metodo classico, met een tweede vergisting op fles. Het bedrijf is gevestigd in een spectaculair modern gebouw, prachtig gelegen in de heuvels en omringd door 160 hectare wijngaard. Kunst speelt er een grote rol. In de kelders worden de modernste technieken gebruikt. Met maar liefst 30 keer de maximale score in de Gambero Rosso is Ca’ Del Bosco een van de meest gewaardeerde en succesvolle wijnhuizen van Italië.

Shop de wijnen van Ca del Bosco

Ca del Bosco

Lombardije

Cuvée Prestige

Cuvée Prestige
Ca del Bosco
39,50
Ca del Bosco

Lombardije

Maurizio Zanella 2016

Maurizio Zanella 2016
Ca del Bosco
75,00
Ca del Bosco

Lombardije

Chardonnay 2015

Chardonnay 2015
Ca del Bosco
84,00
Ca del Bosco

Lombardije

VC Dosage Zéro 2007

VC Dosage Zéro 2007
Ca del Bosco
108,00
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events