Skip to main content

Blogs

Barolo, koning der wijnen

Nov 23, 2021

Deze Italiaanse wijn heeft bewezen het hart te kunnen winnen van keizers, presidenten, koningen en wijnkenners. Een ongekende prestatie voor een dorpje in Piëmonte waar deze robijnrode godendrank vandaan komt.


Lees hier meer!

17 tips: Italiaanse wijnen voor de Nederlandse winter

Nov 23, 2021

Ineens heb je er weer zin in. Tussen de herfstvakantie en Sinterklaas, als het weer omslaat naar winderig, kil en guur, hebben je smaakpapillen zomaar behoefte aan stevige wijnen. Aan vol rood en deftig wit. Raar hoe dat werkt, maar het is zo.

Lees hier meer!

Decanter: Pinot Grigio Santa Margherita

Jun 16, 2021

Wij zijn verheugd u te informeren over het artikel dat op Decanter.com is gepubliceerd over de Pinot Grigio Santa Margherita.

Bekijk het artikel

Lees hier meer!

Rosétips: 4 Italiaanse rosés die niemand kan weerstaan

Jun 5, 2021

Met dit weer denkt iedereen aan rosé. Sappig, licht, fris, zuiver en lichtroze van kleur. Een koel glas ervan is heerlijk op het terras, bij een mooie salade of de BBQ. Wij hebben diverse rosés in ons assortiment die vanwege hun kwaliteit en veelzijdigheid veel vaker een plaats op tafel verdienen!

Lees hier meer!

Wijnadvies bij uw kerstdiner

Dec 17, 2020Heeft u uw menu voor de kerstdagen al gekozen, maar nog passende wijnen nodig? 
Lees hier meer!

Wijn-spijs: steak tartaar met dragonmayonaise en spinazie

Nov 23, 2020Nóg zo'n lekker voorgerecht om tijdens de feestdagen te proberen: steak tartaar. Een heerlijk malse steak tartaar kun je maken van ossenhaas, bavette en zelfs van diamanthaas.
Lees hier meer!

Wijn-spijs: coquilles met chorizo en courgette

Nov 16, 2020

De kerstdagen komen dichterbij. Tijd om feestelijke recepten te bedenken voor met het gezin of een kleine club vrienden. Deze keer hebben wij een fantastisch gerecht met coquilles, chorizo en courgette voor u uitgelicht. Wederom een restaurantwaardig recept die u thuis kunt maken. Serveer er een Kettmeir Maso Pinot Bianco 2017 bij en uw culinaire feest kan beginnen.

Lees hier meer!

Wijn-spijs: lasagne bolognese met Italiaanse wijn

Okt 1, 2020

In tijden van Corona willen we wel blijven genieten van lekker en goed eten. Wij helpen u graag met restaurantwaardige recepten die u thuis kunt uitproberen. En natuurlijk in combinatie met bijpassende heerlijke Italiaanse wijnen! Deze keer een traditioneel recept voor verse lasagne alla bolognese met een heerlijke rode wijn.

Lees hier meer!

Wijn & Kaas

Feb 21, 2019

Wijn en kaas, een heerlijke combinatie!

Dat klopt…. maar houdt hierbij wel rekening met een aantal “spelregels”. Let als eerste goed op de smaakintensiteit van zowel de kaas als de wijn.

Lees hier meer!

Open That Bottle Night

Feb 21, 2019

De laatste zaterdag van februari is Open That Bottle Night. Een onofficiële maar wijnzinnige feestdag in 1999 bedacht door de voormalige wijncolumnisten Dorothy Gaiter en John Brecher van de Wall Street Journal. Op zaterdag 23 februari zullen wijnliefhebbers wereldwijd bijzondere wijnen ontkurken die ze speciaal hebben bewaard.

Lees hier meer!

Valentijn en Wijn

Feb 7, 2019

Valentijnsdag wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Het is dé dag waarop geliefden samen de liefde vieren. Ook is er de mogelijkheid om je verborgen verliefdheid bekend te maken. Wat is er mooier dan dat te doen onder het genot van een mooie fles wijn?

Lees hier meer!

Pierpaolo Pecorari Ros'Alba

Apr 26, 2018

Wijnhuis Pierpaolo Pecorari heeft een duidelijke visie en missie: eerlijke en pure wijnen maken die het terroir van Friuli optimaal weerspiegelen.

Lees hier meer!

Bocelli Family Wines

Sep 26, 2017

Iedereen is bekend met de gouden stem van Andrea Bocelli. Maar wat niet iedereen weet; deze bijzondere man is van meerdere markten thuis. De wijnmarkt om precies te zijn. En om nog iets preciezer te zijn, de gehele Bocelli familie is al enige generaties ondergedompeld in deze traditie van wijn maken. In 1730 is de familieboerderij opgericht door Bartolomeo Bocelli en sinds die tijd verbouwt de familie granen en houdt zij vee. Daarnaast maakte de familie toen al honing, olie en wijn.

Lees hier meer!

Wat is Orange Wine?

Aug 22, 2017

Voor sommigen is het wellicht nog volledig onbekend, een ander heeft er wel eens van gehoord en misschien zelfs al van genoten. De zogeheten Orange Wines. De naam laat weinig meer aan de verbeelding over ten aanzien van de kleur. Maar hoe wordt een Orange Wine oranje? En hoe smaakt dat dan?

Lees hier meer!

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events