Cerbaia is een kleinschalige
boutique winery die volledig gewijd is aan het maken van terroirwijn van een aantal van de beste wijngaarden van
Montalcino. Cerbaia’s hoog gewaardeerde
Brunello is een ware expressie van deze unieke, karakteristieke plek.
In 1978 koos Fabio Pellegrini, een agronoom met een grote passie voor wijnbouw, ervoor om zich met het familielandgoed volledig te gaan richten op de wijnbouw. Cerbaia, met 12 hectare land waarvan er 4,5 onder de Brunello-appellatie vallen, is gelegen op de Montosoli-heuvel, een van de mooiste terroirs voor Sangiovese in Montalcino.
In 2014 hing Fabio’s dochter Elena Pellegrini haar veelbelovende carriëre in de corporate finance aan de wilgen vanwege haar liefde voor de wijn en haar geboortegrond, en ging ook zij zich wijden aan het familiebedrijf. Haar doel: elegante, perfect uitgebalanceerde wijnen maken in een traditionele stijl. Met geduld, vasthoudendheid en zonder compromissen als het gaat om kwaliteit.
Vandaag de dag produceert Cerbaia 18.000 flessen per jaar. Zowel de
Rosso als de
Brunello di Montalcino belichamen de unieke combinatie van het bijzonder begenadigde terroir van Montalcino, een traditionele wijnmaakfilosofie en de energie van de jonge wijnmaakster.