Tenute Rubino

In het midden van de jaren ’80 startte de familie Rubino een wijnboerderij in de regio Apulië. Oprichter Tommaso Rubino, had veel geloof en vertrouwen in de kwaliteit en het productiepotentieel van de regio Salento. Zijn zTenute Rubino Luigi+ Rominaoon Luigi bouwt verder door op de passie van zijn vader. Vanaf 1999 richtte hij 200 hectare wijngaarden in voor hoge kwaliteitswijnen, verdeeld over vier landgoederen. Tevens bouwde hij een moderne wijnkelder in Brindisi voor het maken van nieuwe innovatieve wijnen met respect voor integriteit en traditie.

Het klimaat in Zuid Italië is ideaal voor het verbouwen van druiven. Hete zomers, zachte winters en een constante verkoeling van de zee. Elke grote wijn komt voort uit omgeving, klimaat, cultuur en geschiedenis. In dit gebied, vooral in de wijngaard, wordt het meeste werk toevertrouwd aan vrouwen. Met veel zorg en vaardigheid verzorgen zij de wijnstokken, verwijderen het blad en plukken de druiven tijdens de oogst.

Italiaanse wijn van wijnhuis Tenute Rubino

Lees meer over de regio Apulië

Tenute Rubino heeft veel respect voor het culturele erfgoed van Salento en verbouwd enkel inheemse druivensoorten waaronder de Susumaniello. Deze zeldzame druif was een aantal decennia veel aangeplant maar had een lage opbrengst en werd daardoor gerooid. Tenute Rubino heeft de aanplant en productie van deze bijzonder, donkere druif weer nieuwe leven ingeblazen en maakt hiervan geweldige prijswinnende wijnen zoals de Oltremé.

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN VAN WIJNHUIS TENUTE RUBINO
Bekijk alle wijnen van wijnhuis Tenute Rubino