Skip to main content

Villa Mottura

  terug naar overzicht

Het historische wijnhuis Villa Mottura werd in 1927 opgericht in Tuglie, in de provincie Lecce in het zuiden van Puglia. Het gebouw is een typisch voorbeeld van de laat 19e-eeuwse industriële architectuur. De wijnmakerij restaureerde het gebouw met respect. In de prachtige oude kruisgewelven staat als mooi contrast de moderne apparatuur. De wijnen komen op leeftijd in roestvrijstaal en in eiken vaten. Daarna worden ze gebotteld en opgeslagen in een opslagcapaciteit van 8000 hectoliter. Alle ruimtes zijn temperatuurgecontroleerd, om een kwalitatief optimale wijn te garanderen. Dat is vooral belangrijk omdat het erg warm kan worden in de regio Puglia.


De familie Mottura stelt ambitieuze doelen en is overtuigd van de expressieve kracht van de inheemse lokale druivenrassen zoals primitivo en negroamaro. Ze zetten de wijnmakerij voort volgens de oude wijnmaaktradities, maar tevens gebruikmakend van de modernste apparatuur. Het bedrijf wordt geleid door Pasquale en Antonio Mottura, die worden bijgestaan door Antonio’s dochters Barbara (sommelier en afgestudeerd econoom) en Marta (sommelier).Sinds 2015 zorgt oenoloog Emiliano Rossi voor een verdere kwaliteitsverbetering. Emiliano Rossi is een zeer gerespecteerd wijnmaker, die ook wijnhuis Pratello terzijde staat in het in Noord-Italië gelegen Veneto.

De wijnen van Villa Mottura, zoals de voor velen favoriete Stilio Primitivo di Manduria, kenmerken zich door hun rijke, volle, krachtige smaak en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Shop de wijnen van Villa Mottura

Villa Mottura

Apulië

Mottura Stilio 2020

Mottura Stilio 2020
Villa Mottura
17,20
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events