Skip to main content

Villa Mottura

  terug naar overzicht

Het wijnhuis Villa Mottura van historisch wijnmaker Mottura bevindt zich in Tuglie, in de provincie Lecce. Het gebouw is een typisch voorbeeld van de laat 19e-eeuwse industriële architectuur. De wijnmakerij restaureerde het gebouw met respect. In de prachtige oude kruisgewelven staat als mooi contrast de moderne apparatuur. De wijnen komen op leeftijd in roestvrijstaal en in eiken vaten. Daarna worden ze gebotteld en opgeslagen in een opslagcapaciteit van 8000 hectoliter. Alle ruimtes zijn temperatuur gecontroleerd, om een optimale wijn te garanderen. Dat is vooral belangrijk omdat het erg warm kan worden in de provincie Puglia.


De familie Mottura
stelt ambitieuze doelen en is overtuigd van de expressieve kracht van de inheemse lokale druivensoorten zoals primitivo en negroamaro. Ze zetten de wijnmakerij voort volgens de oude wijnmaaktradities, zoals bij de rosé en Moscato Reale. De directeur is (vader) Antonio Mottura. Naast hem staan sommelier en afgestudeerd econoom (dochter) Barbara en sommelier Martha. In 2015 voegde Emiliano Rossi zich bij de wijnmakerij. Emiliano is een zeer gerespecteerd wijnmaker, die ook wijnhuis Pratello terzijde staat in het noorden gelegen Veneto.

De wijnen van Villa Mottura, zoals de voor velen favoriey Stilio Primitivo di Manduria 2019, kenmerken zich door een goede prijs-kwaliteitverhouding en een krachtige afdronk.


Shop de wijnen van Villa Mottura

Villa Mottura

Apulië

Stilio Primitivo 2019

Stilio Primitivo 2019
BEST SELLER
Villa Mottura
15,25 13,95
Villa Mottura

 

Duo Primitivo

Duo Primitivo
Villa Mottura
36,50 35,00
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events