Skip to main content

Wijnhuizen

Antinori

De Toscaanse familie Antinori maakt al meer dan zes eeuwen wijn. De geschiedenis gaat terug tot 1385. Zij zijn een van de grootste wijnbedrijven in Italië en hun innovaties hebben een grote rol gespeeld in de ”Super-Toscaanse” revolutie van de jaren 1970. Antinori is lid van de Primum Familiae Vini en het 10e oudste familiebedrijf ter wereld.
Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk hiermee bezig.

Lees hier meer!

Bepi Tosolini

De geschiedenis van de Bepi Tosolini-distilleerderij begon in 1943 toen Bepi Tosolini uit Friuli, een gepassioneerd kenner van Friuli en haar tradities, besloot om een ​​ander soort Grappa te maken.In die tijd was Grappa een eenvoudig distillaat maar hij wilde een verfijnde Grappa distilleren. In 1950 bouwde hij een nieuwe distilleerderij in Udine en één van de grootste Grappa-kelders in Italië. Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten voren de basis van alle topkwaliteit distillaten. Bepi Tosolini heeft een vertrouwd netwerk van lokale leveranciers en zorgvuldig gekozen druiven voor de grappa’s.

Lees hier meer!

Bocelli Family Wines

Het wijnhuis van Bocelli is gelegen in Lajatico tussen de prachtige Toscaanse heuvels, vlakbij San Gimignano. Hier wordt al meer dan 3 generaties lang wijn gemaakt. En niet zomaar wijn, integendeel, echt fantastische witte en rode wijnen. De familie Bocelli werkte hier vroeger voor Prins Corsini. Beetje bij beetje kocht men deze grond en bouwde een huis. Sandro (de vader van Alberto en Andrea) was helemaal stapelgek op het land, op de grond en hij gaf zichzelf (net als zijn vader Alcide) helemaal aan het land.

Lees hier meer!

Ca' del Bosco

Ca’del Bosco is één van de meest baanbrekende domeinen in de Franciacorta regio en is eigendom van Maurizio Zanella. De geschiedenis van Ca’ del Bosco begon in het midden van de jaren 60′ toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca’ del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot Annamaria’s zoon, Maurizio Zanella, om hier een wijngaard te planten. Dit was meteen het begin van een reeks mooie wijnen. Het streven naar perfectie stond centraal bij de keuze voor de wijngaard en de soorten wijnstokken. Dit werd aangevuld met hard werken, onderzoek en enthousiasme.

Lees hier meer!

Ca Vendri

Het eerste beschreven document van Ca Vendri in Veneto dateert uit 1255, wanneer het eigendom overgaat van de familie Visconti naar het Benedictijner klooster van San Michele. De naam is afgeleid van een abdij uit de dertiende eeuw: “Mater Anna“. Het huidige gebouw dateert uit 1400, terwijl de fresco’s op de binnenmuren en de adellijke kapel dateren uit de 16e eeuw (de school van Paolo Caliari, bekend als de “Veronese”). In dit gebied vlak buiten Verona wordt al vele eeuwen wijn gemaakt.

Lees hier meer!

Cantina Tollo

Druiventeelt en wijnconsumptie heeft oude en diepe wortels langs de kust van de Adriatische Zee en de Abruzzen. In de Romeinse tijd werd hier de wijnbouw ontwikkeld en verbeterd. In de Tollo omgeving, zijn resten gevonden die getuigen van het vroegere bestaan van oude Romeinse “Villae Rusticae”, de eerste voorbeelden van grote georganiseerde agrarische bedrijven waarbinnen de wijngaarden de voornaamste rol speelden.

Lees hier meer!

Caravaglio

Het wijnhuis Caravaglio bevindt zich op een zeer bijzondere locatie in het hart van de Middellandse Zee. Op het eiland Salina in het zuiden van Italië tussen Napels en Palermo. Door duizenden jaren van vulkanische activiteit zijn er 7 eilanden uit de diepte voortgekomen: Lipari, Salina, Alicudi, Filicudi, Panarea, Vulcano en Stromboli. In 2000 werd deze archipel door Unesco erkend met de titel van werelderfgoed als een natuurreservaat en cultureel erfgoed.

Lees hier meer!

Donelli

In 1915 besloot Adolfo Donelli zijn passie om te zetten in een bedrijf. De flessen wijn die hij maakte in de kelder van zijn huis waren niet meer toereikend om aan de groeiende vraag te voldoen. Zijn Lambrusco wijn werd tot ver over de grenzen van de wijnregio Emilia-Romagna gedronken en de wens om Lambrusco internationaal bekend te maken heeft Donelli tot een wereldwijd beroemd wijnhuis gemaakt.

Lees hier meer!

Donnafugata

De familie Rallo maakt al sinds 1851 wijn op het eiland Sicilië. Donnafugata is in 1983 gestart door Giacomo en Gabriella Rallo en zij zorgden voor een revolutie in de stijl en het aanzien van Siciliaanse wijn in de wereld.

Lees hier meer!

Elvio Cogno

De Elvio Cogno wijnmakerij zit op de top van Bricco Ravera, een heuvel bij Novello in het Langhe gebied van Piëmonte. Dit is één van de elf gemeenten waar Barolo wordt geproduceerd. De kelder is gevestigd in een 18e-eeuws landhuis, de boerderij wordt omgeven door 11 hectare wijngaarden. De familie Cogno maakt al 4 generaties wijn in het Langhe gebied.

Lees hier meer!

Fattoria Cerbaia

Cerbaia is een perfect voorbeeld van een traditionele wijngaard in de Chianti streek. Op het Toscaanse platteland tussen Florence en Siena liggen 15 hectare wijngaarden. In de verte, tussen de glooiende heuvels met Cyprus bomen, zie je de torens van het beroemde middeleeuwse stadje San Gimignano.

Lees hier meer!

Fattoria del Pino

Wijnmakerij Fattoria del Pino ontstond in het jaar 2000 in het gebied van Montosoli aan de Sienese kant van de heuvel van Montalcino. Het jonge landgoed zet zich met passie en toewijding in voor het maken van de Sangiovese druivenprins van het grondgebied.

Lees hier meer!

Fattoria le Poggette

De wijngaarden van Le Poggette strekken zich uit over 18 hectare in de heuvels van de stad Montecastrilli en San Gemini in Umbrië.

In de jaren zestig kocht George Lanzetta het land en begon met het aanplanten van de Montepulciano druif. In de jaren 70 en 80 werden de wijngaarden opnieuw aangeplant met als doel het produceren van hoogwaardige rode wijn gemaakt van Sangiovese, Canaiolo en Montepulciano.

Lees hier meer!

Fontanabianca

Bij het wijnhuis Fontanabianca hebben ze duidelijke ideeën over wijn. De kwaliteit is nauw gerelateerd aan het terroir van de Neive gebied in Piëmonte. Vanaf 1969 produceerden Franco Pola en Ottavio Ferro wijnen onder de naam Fontanabianca wat “witte fontein” betekent. Aldo Pola en Bruno Ferro zetten het werk van hun vaders met veel plezier en passie voort.

Lees hier meer!

Gaja

De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler te Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder z’n eigen naam opricht. Een generatie later is het Angelo, grootvader van de huidige eigenaar, die het maken van wijn voortzet met dezelfde vastberadenheid als zijn vader. 

Lees hier meer!

Il Carpino

Wijnhuis Il Carpino is gevestigd in San Floriano del Collio, een dorp op de grens met buurland Slovenië. Dit kleine familie wijnhuis bezit 17 hectare wijngaard in Fruili. In 1970 stopt Silvio Sosol met zijn werk als groentehandelaar om zich te wijden aan het werken op het platteland. Hij kocht een paar hectaren grond en begon druiven te telen. Sinds 1987 worden er wijnen onder eigen label geproduceerd. De familie is erg trots op het feit dat ze elke fase van het wijn maken kunnen beheersen. Zij beschouwen zichzelf als vertegenwoordigers en bewaarders van het terroir van Friuli, en nemen deze taak en verantwoordelijkheid zeer serieus.

Lees hier meer!

Kettmeir

Kettmeir is een historisch wijnhuis dat tussen de wijngaarden van Alto Adige in Noord- Italië ligt. Zowel een boodschapper als een beschermer van een eeuwenoude traditie. Een vooruitstrevende wijnmaker die altijd op zoek is naar nieuwe wegen om te ontdekken.

Lees hier meer!

Lamole di Lamole

Het ideale wijnbouwgebied van Lamole, een dorpje in de Chianti streek, werd voor het eerst ontdekt door de Romeinen. In de Middeleeuwen werd de productie van wijn zo belangrijk dat Lamole werd beschermd door een kasteel gebouwd door de familie Gherardini uit Florence, waarvan de uitgestrekte ruïnes nu nog te zien zijn.

Lees hier meer!

Leone de Castris

Het wijnhuis Leone de Castris is gevestigd in Salice Salentino, een klein dorp in de streek Salento. Het is opgericht in 1665 door de Spaanse hertog Oronzo, Graaf van Lemos, in de Italiaanse regio Apulië. Het dorp is rijk aan wijngaarden en olijfboomgaarden. Aan het begin van de 19e eeuw produceerde Leone de Castris voornamelijk massawijnen, die naar Amerika en Duitsland geëxporteerd werden.

Lees hier meer!

Malgra

Malgra is de bijnaam die de inwoners van het dorpje Mombaruzzo toeschrijven aan iemand die leeft volgens zijn eigen regels. Onder deze naam begonnen Nico Conta, Massimiliano Diotto, Ezio en Giorgio Chiarle met de start van het Malgra project.

Lees hier meer!

Mimmo Paone

Het wijnhuis van de familie Paone is opgericht in 1950 aan de oostkust van Sicilië bij Messina. De kunst van het wijn maken is een traditie die van vader op zoon wordt doorgegeven. Mimmo Paone en zijn kinderen werken met hart en ziel om de heerlijkste wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren.

Lees hier meer!

Pierpaolo Pecorari

Het wijnhuis Pierpaolo Pecorari heeft een duidelijke visie en missie. Ze willen eerlijke en pure wijnen maken die het terroir van Fruili het beste weerspiegelen. De bodem in Noordoost Italië is relatief arm en levert weinig maar zeer smaakvolle druiven op. Het gebied rond de Isonzo rivier is erg rotsachtig en zanderig. Al vele eeuwen wordt hier wijn gemaakt maar dit was niet altijd de voornaamste activiteit. De wijnstokken stonden aan de rand van de velden waar gerst en tarwe werd verbouwd. Wijn werd voornamelijk voor eigen gebruik gemaakt en het overschot verkocht.

Lees hier meer!

Plani Arche

Het wijnhuis Plani Arche ligt op de Martani heuvels van de regio Montefalco in Umbrië. Al 2 generaties worden hier uitzonderlijke wijnen gemaakt van inheemse druivensoorten als Grechetto, Sagrantino, Trebbiano en Vernacia.

Lees hier meer!

Santa Margherita

Santa Margherita Wine Group werd opgericht door graaf Gaetano Marzotto in 1935 in Oost-Veneto. Hier ligt een uitgestrekte vlakte waar al vele eeuwen druiven worden verbouwd. In de Romeinse tijd stond dit gebied al bekend als de “wijngaard van Rome” en later van de Republiek Venetië. De bodem bestaat uit mineraalrijke en kleiachtige grond. In het noorden beschermd door de Pre-Alpen, met een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee. De druiven die er groeien zijn sterk met veel smaak en karakter.

Lees hier meer!

Santa Maria la Palma

Bij Santa Maria la Palma zijn er geen graven, baronnen of markiezen. In plaats daarvan zijn er tal van families van bescheiden wijnboeren. Vijftig jaar geleden kregen zij een aantal percelen toegewezen in de buurt van de stad Alghero in het noordwesten van Sardinië. Deze voormalige weidegrond werd drooggelegd en er werden experimenten gestart om te zien welke gewassen hier het meest geschikt waren om te verbouwen. Al snel werd duidelijk dat dit gebied ideaal is voor hoge kwaliteit wijnbouw. Deze percelen met veel zon en de nabijgelegen zee zijn ideaal voor inheemse Sardijnse druivensoorten: Cannonau, Cagnulari, Monica en Vermentino.

Lees hier meer!

Tenute Rubino

In het midden van de jaren ’80 startte de familie Rubino een wijnboerderij in de regio Apulië. Oprichter Tommaso Rubino, had veel geloof en vertrouwen in de kwaliteit en het productiepotentieel van de regio Salento. Zijn zoon Luigi bouwt verder door op de passie van zijn vader. Vanaf 1999 richtte hij 200 hectare wijngaarden in voor hoge kwaliteitswijnen, verdeeld over vier landgoederen. Tevens bouwde hij een moderne wijnkelder in Brindisi voor het maken van nieuwe innovatieve wijnen met respect voor integriteit en traditie.Lees hier meer!

Terenzuola

Terenzuola is een wijnhuis gevestigd in Fosdinovo met een landgoed van 22 hectare in een prachtige streek tussen Ligurië en Toscane. Van Colli di Luni naar de Candia-velden in de schaduw van de marmergroeven tussen Massa en Carrara, tot aan de heroïsche terrassen in de Cinque Terre.Lees hier meer!

Terra Moretti

De Terra Moretti wijngroep is van de familie Moretti, die meerdere wijnhuizen bezit: Contadi Castaldi, Sella&Mosca, Bellavista, Teruzzi, Petra en Acquagiusta. De zes wijnmakerijen zijn te vinden in drie regio's en zijn alle zes op een eigen manier uniek en verschillend. De wijnmakerij heeft zich ook altijd ingezet voor het verbeteren van de gebieden met de hoogste roeping voor wijnbouw. Ze geloven daarbij in het belang van het land dat een erfgoed is dat moet worden beschermd, gewaardeerd en doorgegeven aan nieuwe generaties.

Lees hier meer!

Tinazzi

Het verhaal van Tinazzi begint met de inzet en passie van Eugenio Tinazzi die het bedrijf in de jaren ‘60 opricht in Cavaion Veronese vlakbij het Gardameer. Aanvankelijk was het een zeer klein bedrijf dat enkel lokale wijnen uit Veneto maakte en verkocht. In de loop der jaren kocht men 12 prachtige hectare wijngaarden en olijfbomen in de heuvels van het Gardameer, in de buurt van Bardolino en de productie groeit.

Lees hier meer!

Torricino

De familie Di Marzo begint in de 17e eeuw met het bouwen van een boerderij in de heuvels van Tufo in Campanië. Ze starten met de aanplant van druiven en olijven. In de jaren 70 geeft Vitantonio Di Marzo een nieuwe impuls aan de familie wijngaarden die hij erft van zijn vader. Hij gaat voor een hogere kwaliteit en een lagere opbrengst per hectare.Lees hier meer!

Tringali-Casanuova

Tussen de olijfbomen en wijngaarden van de beroemde Bolgheri wijnroute ligt Tringali-Casanuova aan de Etruskische Kust van de Tyrrheense Zee in Toscane. Dit gebied wordt alom geprezen als de de thuisbasis van enkele van de beste DOC-wijnen in Italië.Lees hier meer!

Val di Toro

Val di Toro werd geboren uit de passie van Anna Maria Cruciata en haar echtgenoot Hugh Constable Maxwell. Een passie die hen naar Maremma in Toscane bracht waar zij in 2003 een landgoed kochten. Er staan hier veel eiken die schaduw geven aan het vee in weilanden, vandaar de naam “Vallei van de Stier”. Op 10 hectare grond wordt volledig biologisch gewerkt met veel passie voor het land en met hulp, ervaring en deskundigheid van de raadplegende oenologen Maurizio Castelli en Gabriele Gadenz.”

Lees hier meer!

Vicari

Vicari staat voor de kunst en ambacht van de eeuwenoude traditie van wijnmaken in de wijnregio de Marken. De wijnboerderij van Nazzareno Vicari en zoon Vico ligt in Morro d’Alba.

Lees hier meer!

Villa Mottura

Het wijnhuis Villa Mottura van historisch wijnmaker Mottura bevindt zich in Tuglie, in de provincie Lecce. Het gebouw is een typisch voorbeeld van de laat 19de -eeuwse industriële architectuur. De wijnmakerij restaureerde het gebouw met respect. In de prachtige oude kruisgewelven staat als mooi contrast de moderne apparatuur. De wijnen komen op leeftijd in roestvrijstaal en in eiken vaten.

Lees hier meer!

Villa Vistarenni

Midden in het hart van de beroemde wijnstreek Chianti in Toscane ligt het prachtige Villa Vistarenni. Dit traditionele en langst bestaande wijnbouwgebied in Italië is niet alleen bekend om de hoge kwaliteit van de wijnen, maar ook om het iconische Toscaanse landschap en de wijnbouwtradities van de Classico zone.

Lees hier meer!

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events