Skip to main content

Wijnhuizen

Antinori

De Toscaanse familie Antinori maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Hun geschiedenis gaat terug tot 1385. Zij zijn een van de grootste en zeker ook beroemdste wijnbedrijven in Italië en hun innovaties hebben een grote rol gespeeld in de 'Super Tuscan' revolutie van de jaren 1970. Met respect voor de tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk met wijnmaken bezig.Lees hier meer!

Bepi Tosolini

De geschiedenis van de Bepi Tosolini-distilleerderij begon in 1943 toen Bepi Tosolini uit Friuli, een gepassioneerd kenner van de streek en haar tradities, besloot om een ​​ander soort Grappa te maken. In die tijd was grappa een eenvoudig distillaat, maar Tosolini wilde een verfijnde Grappa distilleren. In 1950 bouwde hij een nieuwe distilleerderij in Udine en één van de grootste grappakelders in Italië. Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten vormen de basis van alle topkwaliteit distillaten. Bepi Tosolini heeft een vertrouwd netwerk van lokale leveranciers en zorgvuldig gekozen druiven voor de grappa’s.

Lees hier meer!

Bocelli Family Wines

Het wijnhuis van de familie Bocelli is gelegen in Lajatico, te midden van de prachtige Toscaanse heuvels, niet ver van San Gimignano. Hier wordt al meer dan 130 jaar lang wijn door hen gemaakt. En niet zomaar wijn, integendeel; echt fantastische witte en rode wijnen. De familie Bocelli werkte vroeger op deze grond voor Prins Corsini. Beetje bij beetje kocht men hier grond en bouwde er een huis. Sandro (de vader van Alberto en Andrea) was stapelgek op het land en de grond en wijdde zichzelf (net als zijn vader Alcide) hier volledig aan.

Lees hier meer!

BorgoCiro

Toscane, en zeker ook de Maremma, is het land van de sangiovese. Die maakt dan ook voor 70% de dienst uit in BorgoCiro's biologische wijngaarden met daarin naast sangiovese ook barbera en petit verdot.

Lees hier meer!

Ca' del Bosco

Ca’ del Bosco is een van de meest baanbrekende domeinen in de Franciacorta regio en is eigendom van Maurizio Zanella. De geschiedenis van Ca’ del Bosco begon in het midden van de jaren 60 toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca’ del Bosco genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot Annamaria’s zoon, Maurizio Zanella, om hier een wijngaard te planten. Dit werd het begin van een reeks legendarische (mousserende) wijnen. Het streven naar perfectie stond vanaf het begin centraal. Dit werd aangevuld met hard werken, veel onderzoek en enthousiasme.

Lees hier meer!

Ca' Vendri

Het eerst beschreven document van Villa Ca' Vendri in Veneto dateert uit 1255, wanneer het eigendom overgaat van de familie Visconti naar het Benedictijner klooster van San Michele. In dit gebied vlak buiten Verona wordt al vele eeuwen wijn gemaakt. Ca' Vendri maakt traditionele wijnen volgens de 'metodo appassimento' van de lokale, inheemse druivenrassen: corvina, rondinella en molinara.

Lees hier meer!

Cantina Tollo

Druiventeelt en wijnconsumptie hebben oude en diepe wortels langs de kust van de Adriatische Zee en de Abruzzen. In 1960 werd Cantina Tollo opgericht dankzij het initiatief van een kleine groep enthousiaste wijnboeren. De focus ligt hier op kwaliteit en niet op kwantiteit. Cantina Tollo is onomstotelijk de beste coöperatie van de Abruzzen en produceert vriendelijk geprijsde wijnen van hoge kwaliteit. Het is tevens een van de belangrijkste Italiaanse producenten van biologische wijn.

Lees hier meer!

Caravaglio

Wijnhuis Caravaglio bevindt zich in het hart van de Middellandse Zee, op het vulkanische eiland Salina bij Sicilië. Salina hoort bij de archipel die in 2000 door Unesco werd erkend als Werelderfgoed, zowel als natuurreservaat en cultureel erfgoed. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door Nino Caravaglio en sinds 1994 is Caravaglio biologisch gecertificeerd.

Lees hier meer!

Cerbaia

Cerbaia is een kleinschalige boutique winery die volledig gewijd is aan het maken van wijn van een aantal van de beste wijngaarden van Montalcino. Cerbaia’s hoog gewaardeerde Brunello is een ware expressie van dit unieke, karakteristieke terroir.Lees hier meer!

Donelli

In 1915 besloot Adolfo Donelli zijn passie om te zetten in een bedrijf. De hoeveelheid wijn die hij maakte in de kelder van zijn huis waren niet meer toereikend om aan de groeiende vraag te voldoen. Zijn Lambrusco wijn werd tot ver over de grenzen van de wijnregio Emilia-Romagna gedronken en de wens om Lambrusco internationaal bekend te maken heeft Donelli tot een wereldwijd beroemd wijnhuis gemaakt.

Lees hier meer!

Donnafugata

De familie Rallo maakt al sinds 1851 wijn op het eiland Sicilië. Donnafugata is in 1983 gestart door Giacomo en Gabriella Rallo en zij zorgden voor een revolutie in de stijl en het aanzien van Siciliaanse wijn in de wereld.

Lees hier meer!

Elvio Cogno

Wijnhuis Elvio Cogno bevindt zich op de top van Bricco Ravera, een heuvel bij Novello in de Langhe-regio van Piemonte. De familie Cogno maakt al 4 generaties wijn in de Langhe. In 2014 werd Elvio Cogno voor de 4e(!) keer uitgeroepen tot Winery of the Year.

Lees hier meer!

Fattoria del Pino

Wijnmakerij Fattoria del Pino werd in het jaar 2000 opgericht op het grondgebied van Montosoli, aan de Sienese kant van de heuvel van Montalcino. Het jonge wijngoed zet zich met passie en toewijding in voor het produceren van de lokale prins: Sangiovese.

Lees hier meer!

Fattoria le Poggette

De wijngaarden van Le Poggette strekken zich uit over 18 hectare in de heuvels bij de stadjes Montecastrilli en San Gemini in Umbrië. In de jaren 60 kocht George Lanzetta het land en werd begonnen met het aanplanten van de montepulciano druif. In de jaren 70 en 80 werden de wijngaarden opnieuw aangeplant met als doel het produceren van hoogwaardige rode wijn gemaakt van de druivenrassen sangiovese, canaiolo en montepulciano.

Lees hier meer!

Fontanabianca

Bij wijnhuis Fontanabianca hebben ze duidelijke ideeën over wijn. Volgens hen is de kwaliteit nauw gerelateerd aan het terroir van de Neive-regio in Piemonte. Vanaf 1969 produceren Franco Pola en Ottavio Ferro hier wijnen van lokale druivenrassen.Lees hier meer!

Gaja

De geschiedenis van het iconische wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler te Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder z’n eigen naam opricht. Een generatie later is het Angelo, grootvader van de huidige eigenaar, die het maken van wijn voortzet met dezelfde vastberadenheid als zijn vader. 

Lees hier meer!

Il Carpino

Wijnhuis Il Carpino in Friuli is gevestigd in San Floriano del Collio, een dorp op de grens met buurland Slovenië. Het kleine familiebedrijf bezit 17 hectare wijngaard. In 1970 stopte Silvio Sosol met zijn werk als groentehandelaar om zich te wijden aan de landbouw. Hij kocht een paar hectare grond en begon druiven te telen. Sinds 1987 worden er wijnen onder eigen label geproduceerd. De familie is erg trots op het feit dat ze elke fase van het wijnmaken kunnen beheersen. Zij beschouwen zichzelf als vertegenwoordigers en bewaarders van het terroir van Friuli, werken biologisch en nemen deze taak en verantwoordelijkheid zeer serieus.

Lees hier meer!

Kettmeir

Al meer dan een eeuw maakt Kettmeir deel uit van de geschiedenis van de meest noordelijke wijnregio van Italië, Alto Adige. Het wijnhuis werd in 1919, kort na het eind van WOI, in Caldaro opgericht door Giuseppe Kettmeir en wordt als een van de pioniers van de regio beschouwd.Lees hier meer!

Lamole di Lamole

Het ideale wijnbouwgebied van Lamole, een dorpje in de Chianti-streek, werd voor het eerst ontdekt door de Romeinen. De voormalige kelders van het Gherardini-kasteel uit 1350 zijn de huidige locatie van de winery. De ambachtelijke Lamole-methode zien we vandaag terug in de terraswijnbouw en de conversie naar biologische landbouw.Lees hier meer!

Leone de Castris

Het wijnhuis Leone de Castris is gevestigd in Salice Salentino, een klein dorp in de streek Salento, in het uiterste zuiden van Apulië. Het is opgericht in 1665 door de Spaanse hertog Oronzo, Graaf van Lemos. Het dorp is rijk aan wijn- en olijfboomgaarden. Aan het begin van de 20e eeuw produceerde Leone de Castris voornamelijk wijnen voor de Duitse en Amerikaanse markt, zoals de beroemde Five Roses rosé.Lees hier meer!

Malgra

Malgra is de bijnaam die de inwoners van het dorpje Mombaruzzo toeschrijven aan iemand die leeft volgens zijn eigen regels. Onder deze naam begonnen Nico Conta, Massimiliano Diotto, Ezio en Giorgio Chiarle met de start van het Malgra project.

Lees hier meer!

Mimmo Paone

Wijnhuis Mimmo Paone, aan de oostkust van Sicilië, bij Messina, werkt bewust kleinschalig en met de inheemse druivenrassen die zo typerend zijn voor deze plek. De kunst van het wijnmaken is een traditie die van vader op zoon wordt doorgegeven. Mimmo Paone en zijn kinderen werken met hart en ziel om de heerlijkste wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren.

Lees hier meer!

Pierpaolo Pecorari

Wijnhuis Pierpaolo Pecorari heeft een duidelijke visie en missie. Ze willen eerlijke en pure wijnen maken die het terroir van Friuli het beste weerspiegelen. De diepe band die de Pecorari's hebben met het land wordt vertaald in onderscheidende, terroirgedreven wijnen. Wijnmaken is hun werk en passie en daarbij zijn frisheid, mineraliteit, complexiteit en elegantie de steekwoorden.

Lees hier meer!

Pietra Nova

Tussen de olijfbomen en wijngaarden van de beroemde Bolgheri wijnroute ligt wijnhuis Pietra Nova van de familie Tringali-Casanuova, aan de Etruskische Kust van de Tyrreense Zee in Toscane. Dit gebied wordt alom geprezen als de thuisbasis van enkele van de beste DOC-wijnen in Italië.Lees hier meer!

Plani Arche

Biodynamisch wijnhuis Plani Arche ligt in de Martani heuvels bij het stadje Montefalco in Umbrië. Sinds twee generaties worden hier uitzonderlijke wijnen gemaakt van inheemse druivenrassen zoals sagrantino, grechetto, trebbiano spoletino en vernaccia di cannara.Lees hier meer!

Santa Margherita

Santa Margherita, Winery of the Year 2021 volgens de prestigieuze Gambero Rosso Italian Wine Guide, werd in 1935 in Oost-Veneto opgericht door graaf Gaetano Marzotto. In de Romeinse tijd stond dit gebied – een uitgestrekte vlakte waar al vele eeuwen druiven worden verbouwd – reeds bekend als de ‘wijngaard van Rome’ en later van de Republiek Venetië. De druiven die er groeien hebben mooie zuren, veel smaak en karakter.Lees hier meer!

Santa Maria La Palma

Bij Santa Maria La Palma vind je geen graven, baronnen of markiezen. In plaats daarvan zijn er tal van families van bescheiden wijnboeren die een coöperatie vormen. Vijftig jaar geleden kregen zij een aantal percelen toegewezen in de buurt van de stad Alghero in het noordwesten van Sardinië. Al snel bleek dit gebied zeer geschikt te zijn voor hoge kwaliteit wijnbouw. De percelen met veel zon en de nabijgelegen zee zijn ideaal voor inheemse Sardijnse druivensoorten: cannonau, cagnulari, monica en vermentino.

Lees hier meer!

Tenuta dell’Ornellaia

Tenuta dell'Ornellaia is het wijnhuis van de legendarische, door Cabernet Sauvignon gedomineerde Super Tuscan: Ornellaia.

Lees hier meer!

Tenute Rubino

Tommaso Rubino vervulde begin jaren 80 een pioniersrol in de Apulische wijnbouw. Hij zag het potentieel van de Salento-streek met zijn lange, rijke wijntraditie en begon een wijnboerderij. Zoon Luigi bouwt verder door op de passie van zijn vader. Vanaf 1999 richtte hij 200 hectare wijngaarden in voor de productie van hoge kwaliteitswijnen, verdeeld over vier landgoederen. Een daarvan richt zich volledig op het in de vergetelheid geraakte oude lokale druivenras susumaniello; en met groot succes.Lees hier meer!

Terenzuola

Terenzuola is een wijnhuis gevestigd in Fosdinovo, met een landgoed van 22 hectare in een prachtige streek tussen Ligurië en Toscane. Van Colli di Luni naar de Candia-velden in de schaduw van de marmergroeven tussen Massa en Carrara, tot aan de heroïsche terrassen van de Cinque Terre.Lees hier meer!

Terra Moretti

De Franciacorta’s van Bellavista kunnen wedijveren met de beste Franse Champagnes. De mousserende wijn (spumante) wordt hier op exact dezelfde wijze geproduceerd als een traditionele Champagne. Bellavista maakt deel uit van de Terra Moretti wijngroep van de familie Moretti, die meerdere wijnhuizen bezit: Contadi Castaldi, Sella&Mosca, Bellavista, Teruzzi, Petra en Acquagiusta.Lees hier meer!

Tinazzi

Het verhaal van Tinazzi begint met de inzet en passie van Eugenio Tinazzi die het bedrijf in de jaren 60 opricht in Cavaion Veronese, vlak bij het Gardameer. Aanvankelijk was het een klein bedrijfje dat enkel lokale wijnen uit Veneto maakte en verkocht. In de loop der jaren kocht men 12 prachtige hectare wijngaarden en olijfbomen in de heuvels van het Gardameer, in de buurt van Bardolino, en groeit de productie aanzienlijk.

Lees hier meer!

Torricino

De familie Di Marzo begint in de 17e eeuw met de bouw van een boerderij in de heuvels van Tufo in Campanië. In de jaren 1970 geeft Vitantonio Di Marzo een nieuwe impuls aan de familiewijngaarden die hij erft van zijn vader. Hij gaat voor een hogere kwaliteit en een lagere opbrengst per hectare, gaat herplanten en biologisch werken.
Lees hier meer!

Val di Toro

Val di Toro werd geboren uit de passie van Anna Maria Cruciata en haar echtgenoot Hugh Constable Maxwell. Een passie die hen naar de Maremma in Toscane bracht, waar zij in 2003 een landgoed kochten. Er staan hier veel eiken die schaduw geven aan het vee in weilanden, vandaar de naam Val di Toro: 'Vallei van de Stier'. Op 10 hectare grond wordt volledig biologisch gewerkt met veel passie voor het land en met de hulp, ervaring en deskundigheid van de oenologen Maurizio Castelli en Gabriele Gadenz.

Lees hier meer!

Vicari

Vicari is een familieverhaal dat zich afspeelt in het dorp Morro D’Alba in de Marken, een plek die al eeuwen met de wijnbouw verbonden is. Al vanaf de 15e eeuw zijn de voorouders van de familie Vicari hier actief in de land- en wijnbouw.

Lees hier meer!

Villa Mottura

Het wijnhuis Villa Mottura van historisch wijnmaker Mottura bevindt zich in Tuglie, in de provincie Lecce. De familie Mottura stelt ambitieuze doelen en is overtuigd van de expressieve kracht van de inheemse lokale druivenrassen zoals primitivo en negroamaro. Sinds 2015 zorgt oenoloog Emiliano Rossi voor een verdere kwaliteitsverbetering.

Lees hier meer!

Villa Vistarenni

Midden in het hart van de beroemde wijnstreek Chianti in Toscane ligt het prachtige Villa Vistarenni. Dit traditionele wijnbouwgebied in Italië is niet alleen bekend om de hoge kwaliteit van de wijnen, maar ook om het iconische Toscaanse landschap en de wijnbouwtradities van de Classico-zone.

Lees hier meer!

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events