Skip to main content

Lamole di Lamole

  terug naar overzicht
Het ideale wijnbouwgebied van Lamole, een dorpje in de Chianti-streek, werd voor het eerst ontdekt door de Romeinen. In de Middeleeuwen werd de productie van wijn zo belangrijk dat Lamole werd beschermd door een kasteel, in 1350 gebouwd door de familie Gherardini uit Florence, waarvan de uitgestrekte ruïnes nu nog te zien zijn. De voormalige kelders van het kasteel zijn de huidige locatie van de winery. In de vorige eeuw zijn de wijngaarden en de terrassen waarop deze staan aangeplant met veel zorg in oude glorie hersteld. De ambachtelijke Lamole-methode zien we vandaag ook terug in de conversie naar biologische landbouw. 

De Lamole di Lamole wijngaarden worden gezien als de ‘wieg‘ van fijne Chianti en staan op op het zuiden gelegen percelen tussen de 350 en 550 meter boven de zeespiegel. De huidige kelder ligt naast de oudste wijngaard, die werd aangeplant in 1945. In 1993 werd het landgoed Lamole di Lamole aangekocht door de Santa Margherita Wine Group uit Veneto, die de wijn- en olijfgaarden volledig biologisch bewerken.

Op het landgoed groeien de inheemse Chianti druivenrassen: sangiovese, canaiolo, malvasia nera en trebbiano toscano (de laatste is gereserveerd voor de Vin Santo) en diverse internationale druivenrassen, zoals cabernet sauvignon, merlot en petit verdot.

Shop de wijnen van Lamole di Lamole

Lamole di Lamole

Toscane

Chianti Classico 2016

Chianti Classico 2016
Lamole di Lamole
17,75
Lamole di Lamole

Toscane

Chianti Classico Riserva 2016

Chianti Classico Riserva 2016
Lamole di Lamole
26,50
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events