Caravaglio

Wijnen van wijnhuis Caravaglio

Lees meer over de regio Sicilië

Het wijnhuis Caravaglio bevindt zich op een zeer bijzondere locatie in het hart van de Middellandse Zee. Op het eiland Salina in het zuiden van Italië tussen Napels en Palermo. Door duizenden jaren van vulkanische activiteit zijn er 7 eilanden uit de diepte voortgekomen: Lipari, Salina, Alicudi, Filicudi, Panarea, Vulcano en Stromboli. In 2000 werd deze archipel door Unesco erkend met de titel van werelderfgoed als een natuurreservaat en cultureel erfgoed.

De Eolische eilanden worden al bewoond sinds 4000 voor Christus. Later werden ze belangrijke schakel in de handelsroutes tussen de huidige Italië en het zuiden van de Middellandse Zee. Nu behoren ze tot de provincie Messina  in de regio Sicilië.

Het bedrijf werdsalina wijngaard 2 opgericht in 1989 door Nino Caravaglio, hij begon met 2 hectare grond en de focus lag direct op het maken van kwaliteitswijnen gebaseerd op  biologische wijnbouw. Momenteel beschikt hij over 20 hectare verdeeld over 30 percelen op de eilanden Salina en Lipari. Naast wijnen produceren zij ook kappertjes. Sinds 1994 wordt Caravaglio als biologisch gecertificeerd door Ecocert (het huidige Ecogroup).  Volgens Nino is biologische landbouw een ethische verplichting voor het land. De eilanden zijn een gemeenschappelijk erfgoed en de landbouw moet haar bijdrage  leveren en de integriteit van het landschap beschermen. Gezondheid is ook een belangrijke waarde voor Caravaglio: van degenen die in de wijngaard werken en de wijn maken tot degene die de wijn uiteindelijk drinkt.

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN VAN WIJNHUIS CARAVAGLIO
Bekijk alle wijnen van wijnhuis Caravaglio