Skip to main content

Caravaglio

  terug naar overzicht

Het wijnhuis Caravaglio bevindt zich op een zeer bijzondere locatie in het hart van de Middellandse Zee: op het eiland Salina in het zuiden van Italië, tussen Napels en Palermo. Door duizenden jaren van vulkanische activiteit zijn er 7 eilanden uit de diepte voortgekomen, te weten Lipari, Salina, Alicudi, Filicudi, Panarea, Vulcano en Stromboli. In 2000 werd deze archipel door Unesco erkend als Werelderfgoed, zowel als natuurreservaat en cultureel erfgoed.

De Eolische eilanden worden al bewoond sinds 4000 voor Christus. Later werden ze een belangrijke schakel in de handelsroutes tussen het huidige Italië en de zuidkant van de Middellandse Zee. Nu behoren ze tot de provincie Messina in de regio Sicilië.

Het bedrijf Caravaglio werd opgericht in 1989 door Nino Caravaglio. Hij begon met 2 hectare grond en de focus lag direct op het maken van kwaliteitswijnen gebaseerd op biologische wijnbouw. Momenteel beschikt Caravaglio over 20 hectare verdeeld over 30 percelen op de eilanden Salina en Lipari. Naast wijnen produceren zij ook kappertjes. 

Sinds 1994 is Caravaglio biologisch gecertificeerd door Ecocert (het huidige Ecogroup). Volgens Nino is biologische landbouw een ethische verplichting voor het land. De eilanden zijn een gemeenschappelijk erfgoed en de landbouw moet haar bijdrage leveren en de integriteit van het landschap beschermen. Gezondheid is ook een belangrijke waarde voor Caravaglio: zowel het welzijn van degenen die in de wijngaard werken en de wijn maken, als van degene die de wijn uiteindelijk drinkt.

Shop de wijnen van Caravaglio

Caravaglio

Sicilië

Infatata Salina Bianco 2019

Infatata Salina Bianco 2019
Caravaglio
16,50
Caravaglio

Sicilië

Vino Rosso Nero du Munti 2017

Vino Rosso Nero du Munti 2017
Caravaglio
22,50
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events