De familie Di Marzo begint in de 17e eeuw met de bouw van een boerderij in de heuvels van Tufo in Campanië. Ze starten met de aanplant van druiven en olijven. In de jaren 1970 geeft Vitantonio Di Marzo een nieuwe impuls aan de familiewijngaarden die hij erft van zijn vader. Hij gaat voor een hogere kwaliteit en een lagere opbrengst per hectare, gaat herplanten en biologisch werken.
Vandaag de dag is het zoon Stefano die de leiding heeft over het familiebedrijf. Azienda Agricola Torricino is harmonieus gelegen in het panorama van de heuvels van Tufo, een naam die is afgeleid van de bodemsoort tufsteen, waar ook het nabijgelegen kasteel uit opgebouwd is.
Torricino produceert onder andere witte Greco di Tufo en Fiano di Avellino. Fiano heeft een frisse zuurgraad, dit in tegenstelling tot veel andere witte wijnen uit het zuiden. Zijn frisheid en intense geur en kleur maken deze wijn bijzonder geliefd.
Daarnaast produceert Torricino een Falanghina, gemaakt van het gelijknamige oeroude witte druivenras dat mogelijk in Campanië terechtkwam vanuit het oude Griekenland. Waarschijnlijk is dit de druif waarvan de Romeinen dé Grand Cru van de oudheid maakten: ‘Falernum’.
Verder wordt er door Torricino bijzonder goede, stevige rode wijn geproduceerd van de lokale aglianico druif: een Irpinia DOC en een Taurasi DOCG. Alles in kleinschalige producties.