Lombardije

LombarLombardiadije is een regio in Noord- Italië.De regio strekt zich uit van de Centrale Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden. In het westen wordt Lombardije begrensd door het Lago Maggiore en de rivier Ticino, in het oosten door het Gardameer en de rivier de Mincio. Er liggen enkele van de hoogste bergtoppen van de Alpen

In de middeleeuwen is vaak om dit gebied gestreden. In de 19e eeuw ging het deel uitmaken van het koninkrijk Sardinië. De regio is in economisch opzicht zeer belangrijk voor Italië en van alle regio’s heeft Lombardije het hoogste aantal inwoners. De Povlakte  is de grootste laagvlakte van het Italiaanse schiereiland. Dit is het dichtbevolkte en meest geïndustrialiseerde deel van de regio, hier liggen de grootste steden Milaan en Bergamo.

Grote delen van de Povlakte zijn meer geschikt om maïs of graan te verbouwen. Alleen op de zuidelijke hellingen van Lombardije komen de druiven tot volledige rijpheid.
Lombardije is van oudsher vooral een producent van druiven voor (massa)wijnen die elders in Italië worden geproduceerd. De belangrijkste uitzondering is de Franciacorta. Een mousserende witte wijn en misschien wel de beste van Italië. Net als de  Champagene krijgt de Franciacorta een tweede gisting op de fles.

WIJNHUIZEN UIT DE REGIO LOMBARDIJE

Ca ‘del Bosco

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN UIT DE REGIO LOMBARDIJE
Bekijk alle wijnen uit de regio Lombardije