Skip to main content

Terenzuola

  terug naar overzicht

Terenzuola is een wijnhuis gevestigd in Fosdinovo, met een landgoed van 22 hectare in een prachtige streek tussen Ligurië en Toscane. Van Colli di Luni naar de Candia-velden in de schaduw van de marmergroeven tussen Massa en Carrara, tot aan de heroïsche terrassen van de Cinque Terre.

Sinds 1993 staat Ivan Giuliani aan het hoofd van het familiedomein. In het begin deed hij dit naast zijn studie, maar toen hij in 1995 opgeroepen werd voor militaire dienst en gestationeerd werd tussen de wijngaarden in Friuli, begreep hij dat wijn écht zijn passie is. In de jaren daarna herstructureerde hij het domein Terenzuola, plantte hij nieuwe wijngaarden aan en bracht oude wijngaarden weer tot leven. Ivans specialiteit zijn wijnen van unieke, zeldzame, lokale druivenrassen zoals de vermentino nero, uva merla, barsaglina en pollera.

Al het werk wordt hier, mede vanwege de deels steile hellingen waarop de wijngaarden als terrassen zijn aangelegd, met de hand gedaan. Sinds 2016 werkt Ivan biologisch.

De wijngaarden liggen in een gebied dat qua wijntraditie teruggaat tot de Romeinse tijd. De interessante, unieke wijnen van Terenzuola weerspiegelen de twee kanten van het terroir hier. De nabijheid van de Middellandse Zee zorgt voor zon en een verkoelende zeebries. Tegelijkertijd bevinden ze zich in de 'Alpi Apuane', de uitlopers van de Apennijnen, waarvan het klimaat voor frisheid en complexiteit zorgt.

Bij het herstel van de wijngaarden en de nieuwe aanplant koos Ivan ervoor 8500 soorten wijnstokken per hectare te planten. Deze hoge plantdichtheid dwingt de planten om met elkaar te concurreren en om voedingsstoffen te zoeken in de diepten van de bodem. Hierdoor worden ze sterker en geven ze meer karakter aan de druiven; met fantastische wijnen als resultaat.

Shop de wijnen van Terenzuola

Terenzuola

Toscane

La Merla della Miniera 2015

La Merla della Miniera 2015
Terenzuola
18,50
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events