Skip to main content

Terenzuola

  terug naar overzicht

Terenzuola is een wijnhuis gevestigd in Fosdinovo met een landgoed van 22 hectare in een prachtige streek tussen Ligurië en Toscane. Van Colli di Luni naar de Candia-velden in de schaduw van de marmergroeven tussen Massa en Carrara, tot aan de heroïsche terrassen in de Cinque Terre.

Sinds 1993 staat Ivan Giuliani aan het hoofd van het familiedomein. In het begin deed hij dit naast zijn studie, maar toen hij in 1995 opgeroepen werd voor militaire dienst en gestationeerd werd tussen de wijngaarden in Friuli, begreep hij dat wijn echt zijn passie is. In de jaren daarna herstructureerde hij het domein, plantte nieuwe wijngaarden aan en bracht oude wijngaarden weer tot leven.

De wijngaarden liggen in een gebied dat in wijntradities teruggaat tot de Romeinse tijd. Het herstel van het intense beplantingssysteem heeft Ivan ertoe gebracht 8500 soorten wijnstokken per hectare te planten en de aantallen te vermenigvuldigen . Deze plantdichtheid dwingt de planten om met elkaar te concurreren om voedsel te zoeken in de diepten van de bodem waardoor ze sterker worden met fantastische wijnen als resultaat.

Shop de wijnen van Terenzuola

Terenzuola

Toscane

Vermentino Nero 2016

Vermentino Nero 2016
Terenzuola
14,50
Terenzuola

Toscane

La Merla della Miniera 2015

La Merla della Miniera 2015
Terenzuola
18,50
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events