Skip to main content

Villa Vistarenni

  terug naar overzicht

Midden in het hart van de beroemde wijnstreek Chianti in Toscane ligt het prachtige Villa Vistarenni. Dit traditionele en langst bestaande wijnbouwgebied in Italië is niet alleen bekend om de hoge kwaliteit van de wijnen, maar ook om het iconische Toscaanse landschap en de wijnbouwtradities van de Classico zone.

Flessen Chianti Classico worden gemarkeerd door de DOCG logo met een zwarte haan. Dit symbool komt voort uit een beroemde legende. In de 13e eeuw zochten de provincies Florence en Siena een manier om hun grensgeschillen op te lossen. Zij spraken het volgende af: Bij het kraaien van de eerste haan stuurt elke stad haar snelste rijder op weg naar de rivaliserende stad. De plek waar de twee ruiters elkaar ontmoeten markeert de nieuwe provinciale grens. De sluwe Florentijnen namen een voorsprong door een uitgehongerde zwarte haan het eerst te laten kraaien waardoor Florence uiteindelijk in het voordeel was.

De typische Chianti Classico wijn is een robijnrode wijn met aroma’s van viooltjes en kersen en een hint van aardse specerijen. Er zijn 3 kwaliteitsniveaus in Chianti Classico wijnen: ‘Annata‘, ‘Riserva‘ en ‘Gran Selezione‘. Annata zijn standaard Chianti Classico wijnen, de titel Riserva wordt verkregen door 24 maanden rijping op houten vaten. Om te kwalificeren tot ‘Chianti Classico Gran Selezione‘, moet een wijn gemaakt worden van een enkele wijngaard of landgoed en voor 30 maanden gerijpt.

Villa Vistarenni maakt heerlijke, klassieke wijnen met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding.

Shop de wijnen van Villa Vistarenni

Villa Vistarenni

Toscane

Chianti Classico 2016

Chianti Classico 2016
Villa Vistarenni
13,95
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events